SEOkraguj – Nakon Berlina put vodi u Kragujevac 

ITopenKako je bilo u Berlinu na najvećoj i najpopularnijoj njemačkoj SEO konferenciji ću pisati uskoro, a pogotovo o tome što je neoficijelno moje predavanje “put do prvog miliona” progrlašeno najboljim i šta se iz toga sve izrodilo. Ovdje se želim kratko osvrnuti na sutrašnji put, na koji zajedno idem sa Amarom, Nemanjom i Irfanom. Put nas vodi u Kragujevac, na konferenciju ITopen, na kojoj će se po prvi put na jednom mjestu okupiti “znajačajan” broj SEO stručnjaka sa naših prostora.

Iako SEO mijenja svoje lice, o čemu sam dovoljno govorio, ova konferencija pokazuje da iako kasnimo za trendovima, zrelost se sve brže dešava na domaćem tržištu. Sami pokušaj je vrijedan pohvale, jer je valjalo skupiti hrabrost i prešutjeti brojne komentare kako to samo može biti promašaj. ITopen se zove tako, jer će svake godine pokušati da skupi drugu oblast IT stručnjaka i stoga se ne zove SEO open. Uz to su pokrenuli SEO takmičenje “seokraguj” gdje će nagrade dobiti prvoplasirani za riječ seokraguj.

seokraguj takmičenje

Nekoliko puta sam se premišljao da li da idem i da li da držim predavanje, ali opet je neko dobro u meni pobjedilo pa idem na put da domaćim stručnjacima pokušam održati sličan workshop kao što su ga slušali Nijemci u Berlinu, što će biti početak sličnog pokreta iza kojeg stojim u Njemačkoj i koji će se obilježiti jednim VIP događajem za internet marketingaše sa Balkana i to 31.5. u Beogradu. O tome će biti više govora nakon što se vratimo iz Kragujevca. A ovim putem pozivam sve one koji žele malo virnuti u budućnost internet marketinga, da se kratkoročno odluče i dođu u subotu u hotel Kragujevac i poslušaju korisna predavanja.

SEOkraguj

Ovo ispod što slijedi je samo tekst koji treba malo da zavara Google i posluži kao primjer u prezentacji:

Kraguj je reč, a seokraguj je ključna reč. Bez reči ne bi ni postojalo takmičenje. Eh moj seokraguj. Sadržaj kod optimizacije igra nekad ključnu ulogu, jer pretraživači vole nabrajanja pa makar ona bila glupa. Zašto kod takmičenja se uvijek javljaju greške koje ljude sputavaju da učestvuju? U ovom slučaju možda nagrada nije bila posebna, a možda i nejasna, ali sigurno vi koji učestvujete želite na kraju biti prvi, da dokažete da znate pa da dobijete ili posao ili neku slavu. Eh moj seokraguj. Kako god, takmičenja kao seokraguj su odlična, dok se igra otvorenih karti i dok se ne krene sa negative SEO. Ključnu riječ tj. ključne riječi svi spomenu u naslovu, ali zaborave je staviti na početak.

  • seokraguj
  • kraguj
  • seo
  • wordpress
  • photo
  • mobile

Eh moj seokraguj. Eh to ti je to moj seokraguj web, pun takmičenja i pun novca, samo se valja sagnuti i učiti pa smoći snage pa sam isprobati. Dobro došli u kraguj!

Trenuto prvih pet za ovu ključnu riječ izgledaju ovako:

SEOkraguj i kragujSadržaj kao sadržaj na prvu se čini, međutim sadržaj nije samo sadržaj kada deka Google navrati pa pregleda. Eh moj seokraguj. Hoće da vidi imate li reči na stranici koje ostali imaju, da li su vam rečenice duge i smislene ili samo pišete da biste njih zadivili pa tako reči čine sadržaj. SEOkraguj može biti tamičenje u linkovima ili autoritetu stranice, a može biti i takmičenje reči. Eh moj seokraguj. Je li kraguj onaj ko živi u Kragujevcu, samo mu teško govoriti? Sve je to uredu, ali šta na domaćem webu “pali”? Da li reči i sadržaj igraju toliku ulogu ili je deka zaboravi da nam apdejtuje rezultate redovno? Eh moj seokraguj.

I tako seokraguj nije samo seokraguj, nego i SEOkraguj i SEokraguj i Seokraguj pa čak i seoKraguj. Mislite da deki smeta što nije seokraguj?

Evo još jedan pasus pun reči i neću više o seokraguj i o primerima iz života. Poslat ću robota da traži “comment” pa da u ovom takmičenju pobjedi crni šešir. Eh moj seokraguj. A znate kako seokraguj može biti na taj način prvi u ovom takmičenju? Tako što nabaci toliko linkova da deka to prepozna kao trend pred sami kraj takmičenja i to je to. Dok oni ocjene i prebroje linkove, takmičenje davno završilo. Eh moj seokraguj. To je do neki dan palilo za najprljaviju ključnu riječi pa što ne bi i za ovo. Ali neka nema u nas takvih sajtova i linkova. Eh moj seokraguj. Neka svaka kljucna rec ima svoje greske i primer i zašto sve mora biti logično? To ne mora da znači da mislim loše o optimizaciji neka da sklapam stranicu koju ni linkovi ne mogu spasiti pa zaboravite linkove, jer vam ne trebaju za seokraguj. Eh moj seokraguj. A sada možete tražiti koja je to metoda da se to postigne putem ovog članka. Vaš SEOkraguj i kraguj iz Kragujevca

 

 

Ostavite trag i recite svoje mišljenje ili pitajte slobodno ...